2008 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Pica su faršu



Reikės:
Padui:

•250 miltų
•80g vandens
•1 kiaušinio
•60g pieno
•6g cukraus
•6g alyvuogių aliejaus
•6g sviesto
•5g sausų mielių
•žiupsnelio druskos

Paruošimas:
Vandenį ir pieną pašildykite iki kūno temperatūros, jis turi būti šiltas, bet ne karštas. Sumaišykite pieną su vandeniu, sudėkite cukrų ir mieles, gerai išmaišykite. Leiskite mišiniui pastovėti apie 5min. kambario temperatūroje. Tuo tarpu kitame dubenyje sumaišykite miltus su druska, ir supilkite mielių mišinį, įmuškite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, alyvuogių aliejų ir viską gerai išminkykite, kol tešla nebelips prie rankų (Pastaba: jei reikia įdėkite papildomai miltų, tik ne per daug, kad tešla netaptų kieta, ji turi būti elastinga ir minkšta). Palikite pakilti po audiniu apie 30-40min. Pakilusią tešlą iškočiokite ir išpjaukite apskritimus, ar darykite norimos formos, skoniui tas reikšmės neturi. (Pastaba: Iš šio tešlos kiekio gaunasi apie 2 nemažo dydžio apvalios picos, jei reikia didesnio kiekio, tiesiog dvigubinie produktų kiekį).

Viršui:
•300-400g faršo (naudojau jautienos, galima kokį norite)
•1 svogūno ar poro
•1 v. š. kambario temperatūros sviesto
•Maltos mėsos prieskonių
•3 šviežių pomidorų
•150g mocarella (ar kitokio) sūrio
•Picos prieskonių
•2 skiltelių trinto česnako
•3 v. š. pomidorų pastos (galima naudoti tiesiog pomidorų padažą)
•1 v.š. majonezo
•Pipirų
•1 kaišinio

Paruošimas:
Pomidorų pastą, trintą česnaką ir majonezą sumaišykite, pridėkite pipirų ir picos prieskonių. Šiuo padažu ištepkite iškočiotos picos pagrindą. Paruoškite faršą: į mėsą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ar porą, kambario temperatūros sviestą ir maltos mėsos prieskonius (maždaug apie 1v.š.), viską gerai išmaišykite. Taip paruoštu faršu apdenkite padažu išteptą picos pagrindą, ant viršaus taip pat išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir mocarella ar kitokį sūrį. Picos viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir picos prieskoniais. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min.
Buon Appetito!

1 komentaras:

proficus rašė...

Pabandžiau, ir ... vėl darysiu! Puikus receptas!!!

Skanaus ir kitiems

Andrius