2008 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Ananasiniai pyragėliai



Kai norisi kažko...

Reikės:
Pagrindui:
125g minkšto, kambario temperatūros sviesto
•50g smulkaus cukraus
•½ a.š. vanilės esencijos
•pusės citrinos tarkuotos žievelės
•1 kiaušinio
•200g miltų
•žiupsnio druskos


Pagrindo paruošimas:
Aš dažnai naudoju saldžią trapią tešlą, todėl jos visada yra mano šaldytuve, ją galima pasiruošti iš vakaro, tai labai nesudėtingas paruošimas. Tešla suvyniota į plėvelę gali stovėti ilgai, aišku ilgiau kaip 3 dienas ir neužsistovi. Net gi sulaukus netikėtų svečių yra paprasta ir greita ką nors iš jos pagaminti (pyragą, pyragėlius ar sausainėlius su įdaru).
Na o dabar dar kartą paruošimas: Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, vanilės esencija ar vaniliniu cukrumi, tarkuota citrinos žievele ir druska. Į gerai išmaišytą masę įmuškite kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Palaipsniui pilti miltus, atsargiai juos maišant. Kai suberti visi miltai perminkykite tešlą pora kartų, kad tešlą sušoktų į vieną gabalą. Ją įvyniokite į plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Jei tešlą išėmėte po ilgesnio laiko (pvz., po paros) tiesiog palikite 15min. Pastovėti kambario temperatūroje, tada kočiokite ir nepamirškite gausiai kočėlą ir kočiojimo lentą barstyti miltais.

Džemui:
300g ananaso
•40g cukraus
•30g sviesto
•1 a.š. cinamono

Paruošimas:
(Pastaba: džemo galima ir neruošti galima prkti ar naudoti šviežias uogas apibarstytas cukrumi, varianrų yra daugybė - interpretuok)
Ananasą supjaustyti smulkiais gabalėliais. Keptuvėje ar puode ant vidutinės temperatūros išlydyti sviestą sudėti ananasus, cukrų ir cinamoną. Virti apie 40min. vis pamaišant masę, kad neprisviltų.
Iškočiokite paplotėlius, sudėkite i skardą, ant viršaus paruoštus ananasus ir kepkite apie 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20min.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: