Kai norisi kažko...
Reikės:
Pagrindui:
•125g minkšto, kambario temperatūros sviesto
•50g smulkaus cukraus
•½ a.š. vanilės esencijos
•pusės citrinos tarkuotos žievelės
•1 kiaušinio
•200g miltų
•žiupsnio druskos
Pagrindo paruošimas:
Aš dažnai naudoju saldžią trapią tešlą, todėl jos visada yra mano šaldytuve, ją galima pasiruošti iš vakaro, tai labai nesudėtingas paruošimas. Tešla suvyniota į plėvelę gali stovėti ilgai, aišku ilgiau kaip 3 dienas ir neužsistovi. Net gi sulaukus netikėtų svečių yra paprasta ir greita ką nors iš jos pagaminti (pyragą, pyragėlius ar sausainėlius su įdaru).
Na o dabar dar kartą paruošimas: Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, vanilės esencija ar vaniliniu cukrumi, tarkuota citrinos žievele ir druska. Į gerai išmaišytą masę įmuškite kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Palaipsniui pilti miltus, atsargiai juos maišant. Kai suberti visi miltai perminkykite tešlą pora kartų, kad tešlą sušoktų į vieną gabalą. Ją įvyniokite į plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Jei tešlą išėmėte po ilgesnio laiko (pvz., po paros) tiesiog palikite 15min. Pastovėti kambario temperatūroje, tada kočiokite ir nepamirškite gausiai kočėlą ir kočiojimo lentą barstyti miltais.
Aš dažnai naudoju saldžią trapią tešlą, todėl jos visada yra mano šaldytuve, ją galima pasiruošti iš vakaro, tai labai nesudėtingas paruošimas. Tešla suvyniota į plėvelę gali stovėti ilgai, aišku ilgiau kaip 3 dienas ir neužsistovi. Net gi sulaukus netikėtų svečių yra paprasta ir greita ką nors iš jos pagaminti (pyragą, pyragėlius ar sausainėlius su įdaru).
Na o dabar dar kartą paruošimas: Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, vanilės esencija ar vaniliniu cukrumi, tarkuota citrinos žievele ir druska. Į gerai išmaišytą masę įmuškite kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Palaipsniui pilti miltus, atsargiai juos maišant. Kai suberti visi miltai perminkykite tešlą pora kartų, kad tešlą sušoktų į vieną gabalą. Ją įvyniokite į plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Jei tešlą išėmėte po ilgesnio laiko (pvz., po paros) tiesiog palikite 15min. Pastovėti kambario temperatūroje, tada kočiokite ir nepamirškite gausiai kočėlą ir kočiojimo lentą barstyti miltais.
Džemui:
•300g ananaso
•40g cukraus
•30g sviesto
•1 a.š. cinamono
Paruošimas:
(Pastaba: džemo galima ir neruošti galima prkti ar naudoti šviežias uogas apibarstytas cukrumi, varianrų yra daugybė - interpretuok)
Ananasą supjaustyti smulkiais gabalėliais. Keptuvėje ar puode ant vidutinės temperatūros išlydyti sviestą sudėti ananasus, cukrų ir cinamoną. Virti apie 40min. vis pamaišant masę, kad neprisviltų.
Iškočiokite paplotėlius, sudėkite i skardą, ant viršaus paruoštus ananasus ir kepkite apie 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20min.
Buon Appetito!
Ananasą supjaustyti smulkiais gabalėliais. Keptuvėje ar puode ant vidutinės temperatūros išlydyti sviestą sudėti ananasus, cukrų ir cinamoną. Virti apie 40min. vis pamaišant masę, kad neprisviltų.
Iškočiokite paplotėlius, sudėkite i skardą, ant viršaus paruoštus ananasus ir kepkite apie 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20min.
Buon Appetito!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą