2008 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Prancūziška svogūnų sriuba

Legenda pasakoja, kad sriuba buvo sukurtas pagal karalių Louis'ą XVa. Prancūzijoje. Vėlyvą metą, savo medžiotojų namelyje, jis atrado tik svogūną, sviesto ir šampano... Tai gi, sumaišė juos kartu ir taip pagamino pirmąją svogūnų sriubą.
Na... čia ne karaliaus Louis'o variantas, bet tikrai skani sriuba, paįvairinanti musu kasdienį meniu.
P.S. Turėtų patikti ir nemėgstantiems svogūnų :)

Reikės:
•3 didelių svogūnų (arba 500g)
•50g sviesto
•3 česnako skiltelių
•1 kepalėlis baguette arba ciabatta
•Sūrio (parmezano ar kitokio)
•1l jautienos (galima vištienos, daržovių)
•1 a.š. malto muskato riešuto
•Druskos
•Pipirų
•3 v. š. miltų

Paruošimas:
Svogūnus supjaustyti plonais griežinėliais, česnaką mažais kubeliais. Sviestą išlydyti ant vidutinės ugnies, sudėti svogūnus ir česnaką. Kaitinti vis pamaišant apie 40min., kol svogūnai apskrus. Sudėti miltus, išmaišyti, tada supilti sultinį (dalimis, kad nesusidarytų gumuliukų). Pavirti dar keletą minučių, sudėti maltą muskato riešutą, druskos ir pipirų pagal skonį.
Duoną (kokią turite baguette ar ciabatta) supjaustykite storais gabalėliais ir pakepinkite orkaitėje, galite apskrudintijei mėgstatą traįkesnę. Paskrudintus gabalėlius dėkite į lėkštę, apibarstykite sūriu ir užpilkite sriuba. Arba tiesiog dėti duona ant viršaus ir uždėjus sūrio pakepinti orkaitėje (jei norite greitesnio varianti-mikrobangėje), kad sūris išsilydytų (jei mėgstate – iki kol apskrus).
Buon Appetito!

Komentarų nėra: