2008 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Mielinės bandelės prie sriubos



Bandelės labai tinka prie įvairių sriubų, sultinių, Papuoš jūsų stalą ir paįvairins meniu.

Reikės:
•750g kvietinių miltų
•1 išplakto kiaušinio
•5g mielių
•300 ml kūno temperatūros pieno
•2 v. š. alyvuogių aliejaus
•1 a. š. druskos1 v. š. cukraus
Įdarui:
•1 smulkiai kapoto svogūno
•15g kambario temperatūros sviesto
•1 česnako skiltelė
•200 g sutarkuoto sūrio
•+ galima pridėti 50-100g pievagrybių
•Pipirų ir druskos


Paruošimas:
Kūno temperatūros piene išmaišykite cukrų, druską. Alyvuogių aliejų ir mieles. Supilkite išplaktą kiaušinį ir išmaišykite. Atsargiai pilkite miltus ir minkykite tešlą. Kol ji nebelips prie rankų. Palikite pakilti po audiniu 30-40min.
Paruoškite įdarą: Kambario temperatūros sviestą, svogūną, spaustą česnaką ir tarkuotą sūrį išmaišykite, pridėkite grybų ir pagardinkite prieskoniais.
Iš pakilusios tešlos iškočiokite nemažą paplotį, į vidurį pridėkite įdarą ir susukite į ritinėlį. Supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į skardą pabarstytą miltais ir leiskite dar apie 30min pakilti. Kepkite 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15min
Buon Appetito!

Komentarų nėra: