2008 m. lapkričio 11 d., antradienis

Torta della Nonna



Reikės:
Tešlai:

•125g minkšto, kambario temperatūros sviesto
•50g smulkaus cukraus
•½ a.š. vanilės esencijos
•pusės citrinos tarkuotos žievelės
•1 kiaušinio
•200g miltų
•žiupsnio druskos
Įdarui:
•300-400g ricotta cheese ar varškės
•½ puodelio cukraus
•1 v.š. vanilinio cukraus
•Vienos citrinos žievelės
•3 kiaušiniai
•2 v.š. miltų
•1 puodelis mėgstamų riešutų

Paruošimas:
Į dubenį sudėkite sviestą, cukrų, vanilės esenciją ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai išsukti, įdėti kiaušinius po vieną ir gerai išsukti.
Per kelis kartus suberti miltus sumaišytus su druska ir išmaišyti – svarbu nepermaišyti. Tešlą įvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve apie 30min.
Išėmus atsargiai iškočioti lakštą vis pabarstant miltais kočėlą ir pačią tešlą. Įtiesti pagrindą i norimą formą. Kad lengviau butų, apvyniokite iškočiotą tešlą apie kočėlą ir perkelkite ją į formą.
Paruošti įdarą: sūrį ar varškę gerai išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius, vis gerai išmaišant. Sudėti citrinos žieveles, miltus ir riešutus, viską gerai išmaišyti.
Supilti paruoštą mase į formą ant ištiesto pagrindo ir kepti apie 40min 160C įkaitintoje orkaitėje.

Buon Appetito!

Komentarų nėra: