2008 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Obuoliu pyragas



Tešlai:
•125g minkšto, kambario temperatūros sviesto
•50g smulkaus cukraus
•½ a.š. vanilės esencijos
•pusės tarkuotos citrinos žievelės
•1 kiaušinio
•200g miltų
•žiupsnio druskos

Obuolių masei:
•5oog. obuolių
•100g. cukraus
•50g. sviesto
•1 a.š. cinamono

Paruošimas:
Nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius sudėkite į keptuvę ir kepinkite svieste, sudėti cukrų ir cinamoną, viska troškinkite ant vidutines temperatūros apie 15min., kol obuoliai suminkštės.
Į dubenį sudėkite sviestą, cukrų, vanilės esenciją ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai išsukite mikseriu ar plaktuvu. Įmuškite kiaušinį į sviestą ir gerai išsukite. Persijokite miltus ir į juos įberkite žiupsnį druskos. Per kelis kartus suberkite miltus į sviestą, stengdamiesi kuo mažiau maišyti. Įmaišius miltus perminkykite tešlą 2-3 kartus, kad suliptų i vieną gabalą. Įvyniokite į plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Iškočiokite pyrago pagrindą, ji įtieskite į norima forma, tešla turi dengti dugną ir kraštus. Ant viršaus supilkite obuolių masę, ir uždenkite iškočiotomis tešlos juostelėmis viršų. Aptepkite viršų kiaušiio plakiniu ir kepkite apie 20-30min., 170C įkaitintoje orkaitėje.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: