2008 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Kibinai



Reikės:
Tešlai:
•500g miltų
•225g sviesto ar kepinių margarino
•3 kiaušinių
•100g grietinės
•Druskos
•1 kiaušinio viršui aptepti

Paruošimas:
Mitus suberkite į didelį dubenį ir sumaišykite su druska. Į jį supjaustykite gabalėliais kambario temperatūros sviestą ar margariną, viską gerai išminkykite. Tada sudėkite kiaušinius ir grietinę. Viską dar kartą gerai išminkykite (kol tešla nebelips prie rankų) ir 30min. Padėkite į šaldytuvą.

Įdarui:
•500g jautienos ar kiaulienos faršo (arba sprandinio supjaustyto smulkiais gabalėliais)
•1 smulkiai supjaustyto vidutinio dydžio svogūno
•30g kambario temperatūros sviesto (jei naudojate jautienos faršą, galima dėti ir šiek tiek daugiau sviesto)
•2 v. š. maltos mėsos prieskonių (Santa Maria)

Paruošimas:
Faršą ar gabalėliais pjaustytą mėsą išminkykite su prieskoniais, sviestu ir svogūnais.
Pakankamai pastovėjusią tešlą išimkite iš šaldytuvo ir iš jos suformuokite apie 15-20 maždaug vienodo dydžio rutuliukų. Imkite vieną, iškočiokite apvalų nestora blyną, į vidurį dėkite mėsą ir gražiai užspauskite kraštus. Taip padarykite su sekančia tešla. Dėkite į miltais pabarstytą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30min. Iškepusiems kibinams leiskite šiek tiek atvėsti skardoje ir tik tada išimkite.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: