2008 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Tiršta bulvių ir porų sriuba



Reikės:
•700g bulvių
•200g poro
•1 svogūno
•50g sviesto
•1,5l vištienos sultinio
•3 skiltelių česnako
•100ml grietinėlės ar pieno
•1a.š. malto muskato riešuto
•Druskos, pipirų


Paruošimas:
Ant vidutinės ugnies puode išlydyti sviestą. Sudėti sukapotą svogūną, porą, smulkiai pjaustytas česnako galvutes ir pakepinti apie 10min. Tuo metu nulupti ir smulkiais kubeliais supjaustyti bulves. Jas taip pat sudėti į jau patroškintus porus ir svogūnus. Dar šiek tiek palikti pakepti ant vidutinės temperatūros. Galiausiai supilti sultinį, grietinėlę, pieną ar juos maišant pusiau, sudėti prieskonius pagal skonį ir maltą muskato riešutą. Viską virti kol bulvės suminkštės. Sriubą pertinti blenderyje. Patiekti su skrebučiais ar bandele.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: