2008 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Kalafiorų sriuba



Yra nemažai tirštos kalafiorų sriubos receptų ir labai norisi juos išbandyti visus, nes atrodo – sudedamosios dalys beveik vienodos, paruošimo specifika taipogi, tačiau atrandami skoniai yra geresni vienas už kitą.

Reikės:
•2 smulkiai supjaustytų svogūnų
•2 skiltelės česnako
•2 salierų stiebai
•1 lauro lapas
•1 a. š. malto muskato riešuto
•1 žiedinis kopūstas, sulaužytas mažomis galvutėmis (apie 500g)
•1 puodelis (250 ml) pieno
•Druskos ir pipirų
•50g sviesto


Paruošimas:
Puode išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir griežinėliais kapotus salierus. Pakepinkite apie 10min. Tuo tarpu sutvarkykite kalafiorą: sulaužykite smulkiomis galvutėmis ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą, kur troškinasi daržovės. Pakepinkite dar pora minučių, supilkite sultinį, pieną, sudėkite druską ir pipirus pagal skoni, įmeskite lauro lapą, kurį baigus virti reikia išimti iš sriubos ir sudėkite malą muskato riešutą. Viską virkite, kol kalafiorai suminkštėja (apie 30min). Baigus virti pertinkite sriubą blenderyje. Patiekite su bandele ar duona.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: