2008 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Šokoladinis vyniotinis su varške



Reikės:
Šokoladiniam biskvitui:
•50 g smulkaus cukraus
•1 v.š. Vanilinio cukraus
•6 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
•100 g nesaldinto konditerinio šokolado (jei naudojate saldų, dėkite mažiau cukraus)
•1 a. š. grietinėlės
•2 v.š. miltų
•Žiupsnelis druskos
Pertepimui:
•200g varškės
•Cukraus pagal skonį
•1 a.š. vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto
•50g plaktos grietinėlės
•Pagal skonį ir progą galima dėti džemą, kokoso drožles, bananus, riešutus, razinas ar kitus džiovintus vaisius.
•½ a.š. citrinos rūgšties

Paruošimas:
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakti apie 5 minutes, kol masė bus puri ir balta. Kitame inde išplakti baltymus su druska iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišyti į anksčiau paruoštą masę.
Šokoladą išlydyti su grietinėle ir atsargiai įmaišyti į baltymų ir trynių masę. Sudėti miltus ir dar kartą švelniai išmaišyti, NEPERMAIŠYTI. Supilti i skardą (skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir dar patepkite sviestu, taip busite tikri kad biskvitas neprilips ir jį bus galima gražiai išimi iš formos). Kepti 150C įkaitintoje orkaitėje apie 15min. Iškeptą biskvitą atvėsinkite prieš tepdami įdarą.
Pasiruoškite įdarą: Varškę (jei varškė stambi, pertrinkite per sietelį), cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite, pridėkite norimų produktų (kokoso drožlių, džiovintų vaisių, bananų ar kt.). Su šiek tiek cukraus ir citrinos rūgštimi išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę. (prieš tepdami įdarą ant biskvito, galite apšlakstyti saldžiarūgščiu vandeniu, jei norite drėgnesnio pyrago). Paruošta mase aptepkite biskvitą ir jį susukite į ritinėlį. Susuktą galite aptepti ta pačia mase, jei jos jums liko, ar tiesiog apipilti lydytu šokoladu. Padėkite į šaldytuvą keletui valandų.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: