2008 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Švediško kotletų faršo vyniotinis su pievagrybių įdaru



Reikės:
•500g kaiulienos ar jautienos faršo
•1 kaišinio trynio
•4 v.š. pieno
•1 bulvės
•½ svogūno
•4 v.š. tarkuotų marinuotų burokėlių
•Maltos mėsos prieskonių
Įdarui:
• 150g šviežių arba marinuotų grybų
•½ svogūno
•5 v.š. grietinėlės
•10g sviesto


Paruošimas:
Faršą sumaišykite su prieskoniais, kiaušinio tryniu ir 4 šaukštais pieno. Bulvę sutarkuokite (burokine tarka), sudėkite pakepintą svogūną ir burokėlius. Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite įdarą: Keptuvėje ant vidutinės temperatūros ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir pakepkite apie 5 min., sudėkite grybus ir dar 10min. pakepinkite, supilkite grietinėlę ir patroškinkite kol sutirštės. Skardą patepkite aliejumi, išklokite dugną ir kraštus faršu, į vidurį sukrėskite įdarą ir ant viršaus sudėkite likusį faršą. Kepkite 150C laipsnių įkaitintoje orkaitėj apie 45min.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: