2008 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Ciabatta - Itališka duona




Tai Itališka kvietinė duona su mielėmis. Pažodžiui išvertus "Cha-batas-ta" - kiliminė šliurė. Nuo 1990 m. pabaigos jis buvo populiari visoje Europoje ir JAV. Šiuo metu yra plačiai naudojama kaip sumuštinių duona. Ji tinka tiek sumuštiniams, tiek kaip bandelės prie salotų ar sriubos. Paprasta ir nebrangu pasigaminti namuose.
Reikės:
•500 g miltų
•1 a. š. druskos
•1 pakelis sausų mielių arba 20 g šviežių
•250 ml šilto vandens
•1 a. š. cukraus
•2 v. š. alyvų aliejaus


Paruošimas:

Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Palikti 10 min. kambario temperatūroje. Į miltus suberti druską ir išmaišyti. Supilti alyvuogių aliejų ir pastovėjusį mielių ir vandens mišinį. Išminkyti. Tešlą palikti pakilti po audiniu 30min. (kambario temperatūroje). Iš pakilusios tešlos suformuoti dvi pailgus kepalėlius ar bandeles, įpjauti viršų peiliu. Dėti į skardą pabarstytą miltais. Palikti pakilti po audiniu dar 40min. Kepti 200C įkaitintoje orkaitėje apie 25min. Iškeptą duoną atvėsinti pridengus folija.
Buon Appetito!

1 komentaras:

Indrė rašė...

Kažką tokio gaminu, tik miltų dvigubai mažiau :)