2008 m. lapkričio 11 d., antradienis

Medaus pyragėliai



Reikės:
Tešlai:
•125g minkšto, kambario temperatūros sviesto
•50g smulkaus cukraus
•½ a.š. vanilės esencijos
•pusės citrinos tarkuotos žievelės
•1 kiaušinio
•200g miltų
•žiupsnio druskos
•Uogienės pagal skonį
Paruošimas:

Į dubenį sudėkite sviestą, cukrų, vanilės esenciją ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai išsukti, įdėti kiaušinius po vieną ir gerai išsukti.
Per kelis kartus suberti miltus sumaišytus su druska ir išmaišyti – svarbu nepermaišyti. Tešlą įvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve apie 30min.
Išėmus iškočiokite pyragėlių pagrindus, įtieskite į formeles ir aptepkite norima uogiene.

Įdarui:
•60g šviežių baltos duonos trupinių (žr. viršuje)
•150g medaus
•60g maltų migdolų
•150ml riebios grietinėlės
•1 kiaušinio
•1 a.š. vanilinio cukraus
•žiupsnelio druskos
•kiaušinio baltymo patepimui

Paruošimas:

Pasiruoškite duonos trupinius: baltą duoną (be plutelės) supjaustykite ir sumalkite virtuviniu kombainu. Taip pat kartu su trupiniais sumalkite ir migdolus. Į ta pati indą sudėkite vanilinį cukrų, medų, grietinėlę, kiaušinį, druską, viską gerai išsukti (sumalti virtuviniu kombainu ar mikseriu). Gautą masę supilkite ant jau paruoštų pyragėlių pagrindo. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15min 180C įkaitintoje orkaitėje, vėliau sumažinkite iki 150C ir kepkite dar 20min.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: