2008 m. lapkričio 20 d., ketvirtadienis

Varskes ir kriausiu pyragas



Reikės:
•125g kambario temperatūros sviesto
•1 a. š. vanilinio cukraus
•100g smulkaus ar paprasto cukraus
•2 kiaušinių
•1 a. š. kepimo miltelių
•100g varškės
•2 v. š. pieno
•1v. š. kakavos miltelių
•200g miltų
•2 didelių kriaušių

Paruošimas:

Kambario temperatūros sviestą išsukite iki purios, baltos masės (elektriniu mikseriu plakti apie 3min.). Įmuškite kiaušinius po vieną, vis gerai išplakant. Sudėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Tešlą padalinkite perpus. Vieną dalį supilkite į kepimo popieriumi ištiestą ir sviestu pateptą skardą. Į kitą dalį tešlos sudėkite varškę ir kakavos miltelius, viską gerai išmaišykite. Gautą masę supilti ant ankščiau į skardą supiltos. Nulupkite ir išvalykite kriaušes. Jų puseles sudėkite ant tešlos viršaus ir šiek tiek įspauskite. Kepkite apie 60 min. 170C lapinių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apibarstyti cukraus pudra.
Buon Appetito!

1 komentaras:

Simona Vabale rašė...

na ka, bandau iskepti :) siuo metu laukiu rezultato. Tik recepte teko paciai suglvoti, kuriame etame ideti pienuka, cukru ir t.t. :) tikuosi, kad truksta tik sios recepto dalies :)