2008 m. lapkričio 11 d., antradienis

Biskvitinis vyšnių vyniotinis su mascarpone sūrio kremu

Dingo taip greitai, kad nespejau nufotografuoti... :)

Reikės:
Biskvitas:
•22g (arba 3v.š.) miltų
•35g kepintų ir atšaldytu iki kambario temperatūros migdolų
•4 kiaušiniai
•1 kiaušinio trynys
•100g cukraus
•13g vanilinio cukraus
Paruošimas:
Migdolus pakepiname ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Susmulkiname smulkintuvu ir sumaišome su miltais.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo tynių. Trynius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi 5min. (elektriniu mikseriu) arba kol pasidarys puri balta mase be cukraus kristalų. Į išplaktą masę sudėkite miltus sumaišytus su migdolais ir lengvai išmaišyti. Kitame inde išplakti baltymus iki standžių putų. Tada baltymus atsargiai ir švelniai (nepermaišant) įmaišyti į trynių, cukraus ir miltų masę
Pastaba: kiaušiniai turi būti kambario temperatūros (jei juos ką tik išėmėte iš šaldytuvo, tiesiog palaikykite šiek tiek šiltame vandenyje.
Skardą pabarstome riebalais ir plonu sluoksniu maždaug 1 ar 1,5cm storio. Kepame apie 10-15min 170C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Vyšnių kremui:
•250g mascarpone sūrio kremo
•100g vyšnių džemo
•10g vanilinio cukraus
•Paprastojo cukraus pagal skonį
Paruošimas:
Visus kremui skirtus produktus gerai išsukame kartu. Iškeptą ir atvėsusį biskvitą ištepame kremu ir susukame į ritinėlį. Palaikome šaldytuve keletą valandų.
Buon Appetito!

1 komentaras:

rūtuliukas rašė...

labiausiai apsidžiaugiau radus tavo bloge ne vieną receptą su mascarpone. Vis sukau galvą, ką čia iš jo pasidarius. Ir štai - idealus variantas. Einu bandyt :)