2008 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Medaus biskvito vyniotinis su grietinėle



Reikės:
Medaus biskvitui:
•1 v.š. medaus
•3 kiaušinių
•2 v.š. vandens
•½ puodelio cukraus
•4 v.š. miltų
•1 a.š. kepimo miltelių
•Žiupsnelio druskos
•1 a.š. vanilinio cukraus
Pertepimui:
•150ml grietinėlės
•Cukraus pagal skonį
•¼ citrinos rūgšties
•Uogienės ar džemo (pagal skonį)
•1 a.š. vanilinio cukraus


Paruosimas:
Atskiriame kiaušiniu trynius nuo baltymų. (Pastaba: kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūros jei juos ką tik išėmėte iš šaldytuvo, tiesiog atskirkite ir palaikykite uždengę apie pusvalandy) Baltymus išplakite kartu su druska iki standžių putų. Į tą pačią masę po truputį pilkite (geriausiai smulkų) cukrų kartu su vaniliniu cukrumi ir plakite tol kol masė pasidarys blizgi ir kol nesijaus cukraus kristalų. Į tokią masę po vieną muškite kiaušinių trynius ir vis plakite. Atskirai išmaišykite medų su vandeniu ir sudėkite į baltymų masę. Dar kartą atsargiai išmaišykite ir masę pilkite į sviestiniu popieriumi išteptą skardą (sviestinį popierių dar galima patepti sviestu taip busite tikri, kad biskvitas neprilips ir jį bus paprasta išimti iš formos). Kepti 150C įkaitintoje orkaitėje apie 20min., kol pyragas įgaus auksinę spalvą. Prieš dėdami pertepimą atvėsinkite.
Paruoškite pertepimą: tiesiog išplakite grietinėlę kartu su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Uogienę galite įmaišyti į grietinėlę ar tiesiog aptepti biskvitą prieš dedant grietinėlę. Jei mėgstate drėgnesnį pyragą, prieš tepant grietinėlę ir uogienę šiek tiek sulaistykite saldžiarūgščiu vandeniu. Sudėkite grietinėlę ant viršaus ir susukite į ritinėlį. Jei norite galite papuošti lydytu šokoladu (keletą šokolado skiltelių kartu su 3v.š. pieno išlydykite dubenyje įstatytame i karstą vandenį). Įdėkite į šaldytuvą keletui valandų.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: