2008 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Kokosiniai keksiukai



Reikės:
•40g kokoso drožlių
•80g smulkaus cukraus
•1 v. š. vanilinio cukraus
•200g miltų
•3 v. š. smulkintų migdolų (arba lazdyno riešutų)
•1 a. š. kepimo miltelių
•115g lydyto sviesto
•5 kiaušinių
•1 banano
•Žiupsnelio druskos


Paruošimas:

Sumaišykite visus sausus produktus: Miltus, kokoso drožles, cukrų, vanilinį cukrų, migdolus, kepimo miltelius.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius, lydytą sviestą sumaišykite su sausų produktų mišiniu. Baltymus išplakite iki standžių putų, kartu su žiupsneliu druskos. Plaktus baltymus atsargiai įmaišykite į visą bendrą masę. Užpildykite mase pusę ar ¾ keksiuko krepšelio. Viršų papuoškite banano griežinėliu ir pabarstykite kokoso drožlėmis. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min. (Pastaba: galima kepti tiek kaip keksiukus popierinėse formelėse, tiek kaip pyragėlius).
Buon Appetito!

Komentarų nėra: