2008 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Biskvitinis obuolių pyragas


Šiuolaikinis žaltys Ievutes gundytų ne obuoliu, o obuolių pyragu :) Paprasta ir skanu... Obuolių mylėtojams ir ne tik.

Reikės:
•125g miltų
•1 a. š. kepimo miltelių
•100g cukraus
•2 kiaušinių
•50g tirpinto sviesto
•50ml grietinės
•50ml riebios grietinėlės
•3 obuolių
•1v. š. vanilinio cukraus
•1v.š. cukraus
•1a.š. cinamono
•Žiupsnelio druskos

Paruošimas:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Trynius atskiti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Plakti apie 5 minutes, kol masė pasidarys balta, puri ir nebeliks cukraus kristalų joje. Į šią gautą masę atsargiai įmaišyti grietinę, grietinėlę ir tirpintą sviestą. Taip pat sudedėti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir lygiai taip pat atsargiai ir nepermaišant įmaišyti į bendrą masę. Į kepimo formą įtiesti sviestinį popierių ir jį patepti sviestu, ant jo supilti gautą masę.

Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis, jomis apdėti biskvito viršų šiek tiek įspaudžiant į tešlą. Virų apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Kepti 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min., kol pyragas gražiai apskrus. Šiltą pyragą galima patiekti su ledais. Atvėsusį papuoškite vaniliniu cukrumi.
Buon Appetito!


1 komentaras:

Monica rašė...

Wow! Looks DELICIOUS!!!