2008 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Cannelloni makaronais su faršu



Reikės:
•Cannelloni makaronų
•500g faršo (galima naudoti tiek jautienos tiek kiaulienos, tiek maišant pusiau, aš naudoju jautienos)
•2 nedidelės morkos
•2 saliero stiebų
•1 didelio svogūno
•1 skardinės konservuotų pomidorų
•2 pomidorų
•petražolių
•50g sūrio (pusiau kieto)
•10g sviesto
•2 skiltelės česnako

Paruošimas:
Įkaitiname keptuvę. Joje nedideliais kiekiais ant aukštos ugnies apkepiname faršą su maltos mėsos prieskoniais (ar kitokiais mėgstamais). Kitoje keptuvėje išlydome sviestą 10g. Jame ant vidutinės temperatūros apkepame kubeliais pjaustytą svogūną, trintą česnaką, griežinėliais pjaustytą salierą, smulkia tarka sutarkuotas morkas. Kepame apie 10min. Sudedame faršą, pjaustytus ir nusunktus pomidorus (iš skardinės). Viską troškiname ant žemos temperatūros apie 30-40min.
Kepimo skardą patepame sviestu (būtų puiku, jei ji būtų pailga ir siauresnė, truputį didesnė už makaronų ilgį) ir sukrauname vienas ant kito faršu prikimštus makaronus. Juos gausiai, kad makaronai jame paskęstų, apipilame beshamelio padažu. Ant viršaus sudedame plokštelėmis pjaustyto sūrio taip, kad uždengtų visus makaronus, ant sūrio dedame riekutėmis supjaustytus pomidorus, pabarstome prieskoniais ir dedame į 150C įkaitintą orkaitę, kepame apie 45 min. Sūris turi būti pilnai išsilydęs, gražiai pageltęs, pomidorai - iškepę.

Bechamelio padažui:
•1l pieno
•2 v.š. miltų
•100 g sviesto
•muškato riešuto
• ½ svogūno
•keleto gvazdikėlių galvučių
•druskos
Beshamelo padažo paruošimas:
Pieną užviriname. Į perpjautą pusiau svogūną prismaigstome keletą gvazdikėlių galvučių, ir vis tai užpilame verdančiu pienu (1l). Palaikome apie valandą, kad pienas įgautų kvapą.
Ant vidutinės ugnies keptuvėje išlydome sviestą, sudedame miltus ir truputį pakepiname. Tada palaipsniui, nuolat maišant, pilame pieną (prieš pilant pieną išimkite svogūną su gvazdikėlių galvutėmis). Pakaitiname apie 20min., pridedame muskato riešuto (tarkuoto) ir druskos.

Buon Appetito!

Komentarų nėra: