2008 m. lapkričio 11 d., antradienis

Braškių pyragas su mascarpone




Reikės:
Pagrindui:
•125g minkšto, kambario temperatūros sviesto
•50g smulkaus cukraus
•½ a.š. vanilės esencijos
•pusės citrinos tarkuotos žievelės
•1 kiaušinio
•200g miltų
•žiupsnio druskos
Kremui:
•250 g mascarpone sūrio kremu
•15 miltų
•3 kiaušiniai
•50 g cukraus

Paruošimas:

Į dubenį sudėkite sviestą, cukrų, vanilės esenciją ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai išsukti, įdėti kiaušinius po vieną ir gerai išsukti.
Per kelis kartus suberti miltus sumaišytus su druska ir išmaišyti – svarbu nepermaišyti. Tešlą įvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve apie 30min.
Išėmus Iškočioti pyrago pagrindą ir jį įtiesti į formą.
Kremui trynius atskirkite nuo baltymų. Atskirai išplakite trynius, miltus ir sūrį. Kitame inde - baltymus su cukrumi. Viską sudėkite į vieną indą ir atsargiai išmaišykite. Paruoštą kremą užpilkite ant pagrindo. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite valandą. Kai paviršius apskrus, Kad pyragas nesukristų, atvėsinkite jį orkaitėje. Atvėsusį išimkite iš formos ir pabarstykite miltiniu cukrumi.
(Pastaba: galima daryti kitokį pagrindą. Pvz.: sausainių ir sviesto ar biskvitinį)
Buon Appetito!

Komentarų nėra: