2008 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Mandarinų pyragas



Tai drėgnas, aromatizuotas su žemės migdolais pyragas. Į jo sudėtį neįeina sviestas ar aliejus, tik migdolai, mandarinai kiaušiniai ir cukrus. Ir taip teisingai – mandarinai naudojami su žievelėmis, kas suteikia labai gerą aromatą ir skonį. Šio pyrago gali atrasti kiekvienoje Austrijos kavinėje. Labai paprastas, bet nepaprasto skonio pyragas. Pastaba: jei neturite migdolų miltų, tiesiog sumalkite blendryje migdolų riešutus.

Reikės:
•454g mandarinų (nuo 4 iki 6, priklausomai nuo dydžio)
•6 didelių kiaušinių
•1a. š. vanilės ekstrakto
•200g granuliuoto baltojo cukraus
•1a. š. kepimo miltelių
•1 / 4 a. š. druskos
•250g migdolų milų arba maltų migdolų

Paruošimas:
Mandarinus nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies 2 valandas.
Išvirusius mandarinus išimkite ir pilnai atvėsinkite. Atvėsusius perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite i blenderį. Susmulkinkite. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės esencijos. Viską gerai išplakite. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus ar maltus migdolus, kepimo miltelius, druską ir cukrų – išmaišykite. Į migdolų masę supilkite mandarinų masę ir gerai išmišykite. Gautą turinį supilkite į riebalais pateptą kepimo skardą (Įtieskite kepimo popierių prieš tepdami skardą riebalais, taip bus lengviau išimti pyragą). Pašaukite į 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45min.
Buon Appetito!

1 komentaras:

Silvija rašė...

Gaminau si pyraga! Labai patiko, minkstutis, slapias, labai idomaus skonio, kvepiantis..:) Tik kartumo del mandarinu zieveles truputi per daug, todel kita karta zieveles visai nedesiu :D