2008 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Burokėlių sriuba




Paprasta, lietuviška ir mano mėgstamiausia sriuba.

Reikės:
•5 bulvių (pjaustytų kubeliais)
•1 morkos (supjaustytos kubeliais)
•1 svogūno (sukapoto)
•2 saliero stiebų (pjaustytų griežinėliais)
•50g pievagrybių ar kitokių grybų (pjaustytų)
•Indelio konservuotų burokėlių (ar šviežių išvirtų ir sutarkuotų burokine tarka)
•30g sviesto
•2 česnako skiltelių (pjaustytų smulkiais kubeliais)
•1 lauro lapelio
•Druskos ir pipirų
•1,5l sultinio
•Džiovinto ar šviežio baziliko

Paruošimas:

Puode, ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. Sudėkite svogūnus, salierus, česnakus ir pievagrybius. Viską palikite pasitroškinti apie 5-10min. Tuo tarpu nulupkite ir supjaustykite bulves ir morkas. Jas sudėkite į tą patį puodą. Leiskite pasitroškinti dar 5min. Supilkite sultinį, sudėkite prieskonius ir virkite kol bulvės suminkštės. Baigiant virtu sudėkite burokėlius ir dar pavirkite 10min.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: