2008 m. gruodžio 2 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos bandelės su vaniliniu įdaru



Reikės:

•400g sluoksniuotos tešlos
•1 pakelio vanilinio pudingo miltelių
•500ml pieno
•3v.š. cukraus
•Žiupsnelio druskos
•250 ml grietinėlės
•¼ a.š. citrinos rūgšties

Viršui:
•1 kiaušinio trynys
•2 v. š. vandens
•2 v. š. kapotų migdolų

Paruošimas:
Paruoškite įdarą: užvirinkite pieną su 2 v.š. cukraus ir žiupsneliu druskos (palikite pusę stiklinės pieno, kurioje ištirpinkite pudingo miltelius), kai pienas užvirs, supilkite ištirpintus pudingo milelius į jį. Pavirinkite kol sutirštės ir nuimkite nuo ugnies ataušti. Tuo tarpu išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi ir citrinos rūgštimi. Įmaišykite grietinėlę į pudingą.
Iš iškočiotos tešlos išpjaukite stačiakampius. Maždaug 1cm nuo krašto dėkite įdaro ir sulenkite, kitą tešlos kampą užlenkite į apačią, kraštus užspauskite, kad neišbėgtų įdaras. Nedėkite įdaro per daug, kad bandelė nesuskiltų. Negiliai įpjaukite bandelės viršų, aptepkite vandens ir trynio plakiniu, bei pabarstykite migdolais. Bandeles kepkite apie 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min. Patiekite tiek šaltas, tiek šiltas.
Buon Appetito!

1 komentaras:

rūtuliukas rašė...

va čia skamba laaabai skaniai :)