Reikės:
Biskvitui:
•4 kaišinių ir 1 kiaušinio trynio
•½ puodelio (140g) cukraus
•4 v.š. miltų
•1 v.š. krakmolo
•Žiupsnelis druskos
•2 v.š. kakavos
•4-5 v.š. verdančio vandens
Įdarui:
•150g mascarpone sūrio ar kitokio sūrio kremo
•100g kambario temperaūros sviesto
•100g medaus
•1 v.š. šviežios citrinos sulčių
•50g smulkaus cukraus
Glaistui:
•Konditerinio šokolado apie 300g
•30ml grietinėlės
Paruošimas:
Biskvito paruošimas: Baltymus išplakite kartu su žiupsneliu druskos ir 50g cukraus iki standžių baltų putų (plakti apie 2-3min). Kiaušinių trynius kartu su likusiu cukrumi plakite elektriniu mikseriu, kol masė pabals ir ištirps cukraus kristalai joje. Į trynius įmaišykite verdančiame vandenyje ištirpintą kakavą. Suberkite krakmolą, miltus ir taip pat gerai išmaišykite. Galiausiai labai atsargiai įmaišykite baltymus į gautą šokoladinę masę. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi (papildomai patepkite sviesto, taip būsite tikri, kad biskvitą bus lengva atskirti nuo popieriaus). Supilkite tešlą į skardą ir kepkite apie 10min 200C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsinkite nenuėmę sviestinio popieriaus nuo jo.
Įdaro paruošimas: Sūrį išsukite su medumi, kambario temperatūros sviestu, citrinos sultimis ir cukrumi. Plakite tol, kol masė pasidarys vienalytė.
Atvėsusį biskvitą (jei norite drėgno tiesiog apšlakstykite šiek tiek saldžiarūgščiu vandeniu) perpjaukite pusiau išilgai, ištepkite įdaro mase ir tvirtai suvyniokite (turi gautis du ilgi ir nestori ritinėliai). Juos įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldiklyje apie 1val. Išėmus supjaustykite nedideliais ritinėliais (turėtų gautis apie 10 ar 12). Apliekite paruoštu šokoladu (ištirpinkite šokoladą kartu su grietinėle vandens vonelėje) ir palikite sustingti ant sviestinio popieriaus.
Buon Appetito!
1 komentaras:
nuostabiai gardžiai atrodo. kokiai, na, šventei - žinia, daug smagiau nei tOrtą mažus pyragėlius dalinti ir kramsnoti.
Rašyti komentarą