2008 m. gruodžio 2 d., antradienis

Perteptas citrininis tortas



Reikės:
•1 puodelio (226 g) nesūraus, kambario temperatūros sviesto
•1 puodelio (200 g) baltojo cukraus
•4 didelių kiaušinių
•1 a.š. vanilinio cukraus
•1 citrinos žievelės
•2 puodelių (280 g) miltų
•2 a.š. kepimo miltelių
•1 / 4 a.š. druskos
•1 / 4 puodelio (60 ml), šviežių citrinų sulčių
Pertepimui:
• 200g mėgstamos uogienės

Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite riebalais.
Dubenyje su elektriniu maišytuvu išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kol masė pasidarys puri ir balta (apie 3min.) Muškite kiaušinius po vieną ir po kiekvieno gerai išplakite, taip sudėkite visus 4 kiaušinius. Įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir sultis. Į masė taip pat sudėkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite į prieš tai paruoštą skardą ir kepkite 45 min. 180 ° C temperatūroje, arba tol, kol įkištas į tešlą pagaliukas lieka sausas ir neapsivelia tešla.
Iškepusį pyragą atvėsinkite, išimti iš formos, perpjauti išilgai pusiau ir pertepkite uogiene.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: