2008 m. gruodžio 2 d., antradienis

Frolla tešla pyragams ir pyragaičiams



Reikės:
•250g paprastų miltų
•200g kambario temperatūros sviesto, supjaustyto į mažus gabalėlius
•100 g smulkaus cukraus
•1 kiaušinio trynio
•žiupsnelio druskos
•½ citrinos žievelės

Paruošimas:

Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus (miltus, cukrų ir druską). Į šią masę sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir rankomis minkykite su sausu mišiniu, kol masė pasidarys panašu į džiūvėsėlius ir kol nebeliks sausų miltų.
Į gautą masę įmuškite kiaušinį, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę. Išminkykite. Jei reikia įpilkite lašą šalto vandens (arba lašą citrinų sulčių). Sulipinkite tešlą į vieną gabalą. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve apie valandą. Išimtą tešlą iškočiokite ant gausiai miltais pabarstyto stalo.
Buon Appetito!

Komentarų nėra: