2009 m. kovo 24 d., antradienis

Meduolinis namelis



Dievinu meduolius... O si net buvo gaila valgyti :) iskepiau net du Kaledoms (tik niekaip neprisiruosiau jums parodyti)... Kita menesi turiu iskepti dar viena (aisku tai bus jau vasariskas skanestas) pabandysiu uzfiksuoti visa gaminimo procedura.

O meduoliukams reikes:
•200g kambario temperatūros sviesto
•200g minkšto rudojo cukraus
•300g melasos arba medaus
•2 kiaušinių
•800g persijotų miltų
•žiupsnio druskos
•1 a.š. kepimo miltelių
•2 a.š. malto imbiero
•1 a.š. cinamono
•1 a.š. maltų gvazdikėlių


Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Išsukite cukrų ir sviestąiki prios mases. Įmuškite kiaušinį, supilkite pasildytą medų ir gerai išmaišykite.
Persijokite miltus kartu su druska kepimo milteliais ir prieskoniais į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite.
Suvyniokite tešlą į plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir išpjaukite reikiamas formas. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti.
Glajui, kuris skirtas namelio dalims suklijoti reikės: 1kiaušinio baltymo ir apie 2-3 stiklinių cukraus pudros. Baltymą lengvai išplakti iki putų ir dėti cukraus pudrą, dėti kol masė pasidarys tiršta.

O štai kitas mano skanestas :)

1 komentaras:

Simona rašė...

nerealu;o bet tikriausiai labai duag darbo? ;o