2009 m. vasario 3 d., antradienis

Avietiniai keksiukai su nuttela įdaru



Reikės:
•200g miltų
•1 a. š. kepimo miltelių
•žiupsnelio druskos
•120g kambario temperatūros sviesto
•100g smulkaus cukraus
•2 kiaušinių
•100ml pieno
•120g šaldytų ar šviežių aviečių
•50ml Beilly likerio
•100g Nutellos

Paruošimas:
Avietes užpilti likeriu. Palikti pastoėti keletui minučių.
Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite į dubenį. Kitame dubenyje iki purumo išplakite kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Į tokią masę po vieną mušti kiaušinius ir gerai išplakti po kiekvieno. Supilti ir gerai išplakti pieną, per kelis kartus suberti ir išmaišyti miltus. Į bendrą masę supilti uogas užpiltas likeriu. Atsargiai išmaišyti, kad iš uogų nesigautų uogienė :). Į pasirinktą formelę dėti tešlos apie 1/3 keksiuko formelės, ant viršaus udėkite šaukštelį nuttela kremo. Tada kremą uždengti dar šaukšteliu tešlos. Kepkite keksiukus apie 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.


Skanaaaaaaaaaaus :)

1 komentaras:

rūtuliukas rašė...

oo, naujas įrašas :) smagu. Ir dar panašu, kad pasakiško skonio gardumyną siūlai mums išsikept. Niam :)